Nieuws

 

TUINBEURS OOIDONK

30/31 maart & 1 april 2024

10u00 – 18u00

Kasteel Ooidonk
Bachte-Maria-Leerne
E40 afrit Drongen – 5km richting Deinze
Info: www.lifestylebeurs-ooidonk.be

 

ART MEETS NATURE

22, 23 & 24 september 2023

vrij 22 : 14u00 – 12u00
za 23 & zo 24: 10u00 – 18u00

Plantentuin Meise
Kasteel van Bouchout
Info: www.artmeetsnature.be

 

BUREN BIJ KUNSTENAARS

14-15 oktober 2023

10u00 – 12u00 / 14u00 – 18u00

Info: www.burenbijkunstenaars.be

 

JAARBEURS ROESELARE

Van 1 tot en met 3 november op het kunsteiland

Exposant in de kijker – Mie Bogaerts zal aanwezig zijn op het kunsteiland tijdens de jaarbeurs. Mie staat bekend omwille van haar bronzen beelden voor zowel binnen als buiten. De creaties met focus op lichaamstaal staan in communicatie met elkaar en lokken zo emoties uit. Op deze manier zorgen de creatieve momentopnames voor beweging in het werk. Mie creëert ook gepersonaliseerde awards, geïntegreerde kunst op maat van de klant.
Meer info: www.jaarbeursroeselare.be

 

EXPO KAST/ART

17-18 juni 2023 (14 – 18u)

Gratis toegang
Sint-Agatha-Berchem

ZieMie toer krijgt uitbreiding

Mie Bogaerts schenkt twee extra beeldjes aan de Stad Kortrijk die ze een plek zal geven in de omgeving van het Gerechtsgebouw en de Tip van Buda. ‘Vrouwe Justitia’ en ‘De Kaaiman’ vervoegen de 20 bestaande bronzen beeldjes in de stad. Een goede reden om de route nog eens opnieuw te wandelen of fietsen en te genieten van de treffende verhalen en anekdotes van Joris Denoo.

“De ZieMie route is een van de meest succesvolle kunstroutes die we hebben in de stad!”

De prachtige bronzen beeldjes moet je dan ook actief gaan zoeken. We zijn blij met deze uitbreiding richting het Buda-eiland en dagen iedereen uit om ze zo snel mogelijk te vinden! – Axel Ronse, schepen van cultuur

Sinds 2020 kan je in Kortrijk een 7-tal kilometer lange route vol ZieMie-beeldjes wandelen of fietsen. Kunstenares Mie Bogaerts schonk de beeldjes aan de Stad Kortrijk die ze liet plaatsen op diverse plekken in de stad. De beeldjes zijn ontsloten via een digitale of papieren folder en Mie Bogaerts en Joris Denoo organiseren ook rondleidingen door de stad langsheen de 22 beeldjes.

Met de uitbreiding worden nieuwe folders gemaakt omdat ook ‘De Loper’ en ‘Eureka’ een nieuwe plek kregen. Beide beeldjes werden vorig jaar gestolen. De kunstenares heeft twee nieuwe beeldjes gemaakt die nu stevig verankerd worden tegen diefstal en vandalisme en die op twee nieuwe plekken worden geplaatst op het Casinoplein en het Stationsplein. Ook het beeld ‘Richie’ dat tijdelijk op de gevelbanner van nr. 33 op de Veemarkt prijkte, krijgt nu een permanente plek op het gebouw.

“Het doet me deugd dat we nog steeds met deze tour zoveel positieve reacties krijgen. Dromen, durven en doen blijft mijn levensmotto.”
Mie Bogaerts, kunstenares

 

De schenking: twee nieuwe beeldjes
Om de afstand tussen de verschillende beeldjes wat korter te maken werden er twee beeldjes toegevoegd aan de route. Bij elk beeldje past een gedicht van schrijver Joris Denoo. Je leest de tekstjes op de kaart of beluistert ze door de QR-code te scannen die je bij de beeldjes vindt.

DE KAAIMAN (krijgt een plek op de Tip van Buda.)
Gereed voor iets eetbaars
bij schier dit eiland.
Goed nieuws: weer vis in de Leie.
Dit wordt een kaaimanland.

VROUWE JUSTITIA (verwijst naar de omgeving van het gerechtsgebouw en komt op de gevel van een burgerhuis in de Burgemeester Nolfstraat.)
Wikken en wegen.
Schikken en balanceren.
Peilen zo recht als het kan.
Loodzwaar en navelgestreng,
doch rechtvaardig.

Toegankelijke kunst
De beelden van Mie en de taal van Joris hebben weinig toelichting nodig. Het laagdrempelig project spreekt voor zich. De beeldjes interacteren met de locaties of brengen anekdotes die behoren tot het collectieve geheugen tot leven. De beelden zijn heel klein, slechts 20 cm hoog, maar hebben door hun aantal een mooie impact op de beleving in de stad. De bezoekers of passanten ontdekken ze per toeval of gaan actief op zoek. Een leuke activiteit voor gezinnen en kinderen om de twee nieuwe werkjes te spotten in de publieke ruimte in Kortrijk. Er is ook een beperkte oplage ZieMies beeldjes te koop.
Kunst Publieke Ruimte

De Stad Kortrijk neemt een positieve houding aan ten aanzien van voorstellen van kunstenaars en ideeën van burgers en organisaties. Alle projecten worden getoetst aan de criteria en visie van kunst in de publieke ruimte. Bij een positief advies – zoals bij de schenking van Mie Bogaerts – zoekt team Kunst Publieke Ruimte in samenwerking met de kunstenaar een goede plek in de stad. De mooie match tussen de 22 ZieMie-beeldjes en verschillende plekken versterkt de route. De publieke kunst is toegankelijk en prikkelt de nieuwsgierigheid en sluit daarmee perfect aan op de visie van de Stad Kortrijk.
Om geen beeldje te missen kan je op hier de folder downloaden.

 

ART at one BROEL

Van 21 tot en met 30 april 2023

 

Atelier in Beeld

Welkom op zondag van 11u tot 17u.

 Even een zijsprong van mijn bronzen tijdperk voorstellen.

 

Nobody & Friends

Van 3 tot en met 27 november 2022
Volksstraat 62-64, Antwerpen

 

Van  welkom in de Kortrijksestraat 219 in Heule!

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022

 

Boekvoorstelling & Expo nieuw werk

 

Zondag 17 oktober

Manorhoeve

Gootstraat 11

Sint-Eloois-Winkel

Ziemietour – alternatieve fiets- en wandeltour in Kortrijk

Vorige exposities

Mie Bogaerts exposeert in Galerie Kunst 2001 (Badhoevedorp/Amsterdam)

Expositie Mie Bogaerts – bronzen beelden
Waar: Galerie Kunst 2001 – Dorphuis Snelliuslaan 35 – 1171 CZ Badhoevedorp (Amsterdam) – Nederland
Wanneer: vrijdag 14 februari tot en met zondag 22 maart 2020
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 13-16 uur / ook op afspraak

T: 020-659 66 93
info@galeriekunst2001.nl
www.galeriekunst2001.nl

Bijna vanaf haar geboorte kreeg alle materie die de uit België afkomstige Mie Bogaerts (1968) te pakken kreeg en door haar handen kwam, een nieuwe vorm. Van folie tot plasticine, van klei naar keramiek, van was naar brons. Na een jarenlange opleiding aan de Kortrijkse Kunstacademie werd al vlug duidelijk dat voor Mie de lichaamstaal van haar figuren centraal staat. Bovendien staan die creaties meestal in communicatie met elkaar en lokken zo emoties uit.
Op deze manier zorgen die creatieve momentopnames voor beweging in haar werk. Gepersonaliseerde awards, geïntegreerde kunst op gewenste maat en vrij werk zorgen voor gevulde dagen bij Mie.

Kunstenares Mie Bogaerts & “Wine in a Bottle” slaan de handen in elkaar.

Welkom op onze sfeervolle, gezellige en exclusieve nocturne met spotlights op “Wijn & Brons”
Waar: ten huize van kunstenares Mie Bogaerts (Kortrijksestraat 219 in Heule)
Wanneer: vrijdag 18 oktober (deur open vanaf 19.00 u)
Openingswoord door Schepen van Cultuur Axel Ronse om 19u30.

Mie Bogaerts creëert bronzen beelden en loodst je in tuin en atelier doorheen het proces.

Wine in a Bottle is gespecialiseerd in de rechtstreekse import in nichewijnen van kleine familiale wijndomeinen. Maak kennis en proef van een uitgelezen selectie wijnen uit Oostenrijk, Duitsland en Spanje.
www.wineinabottle.be

Tot dan!
Graag een seintje bij aanwezigheid.
Groetje,
Yves en Mie

Kunst in je interieur

 

Kunstzinnig opendeurweekend
op 19 en 20 oktober 2019 | 10 tot 17 uur

Demonstraties Artoni Decotechnieken | Trends voor je interieur | Mooie kortingsacties | Diverse tastings met ‘kunstige smaak’

Op zondag deputaties van Vicars cocktails van 11 tot 15 uur.
Beleef het bij Tony Baert!

Zonnebeke 5 | 9220 Hamme | 052 49 94 10
www.tonybaert.be
info@tonybaert.be

Impressies Knoflook – Kunstroute Heule
(video : philip Lecluyse)
 Medezaakvoerster van Viva Sara Kaffée Catherine Pattyn stunt opnieuw, nadat ze eind 2017 grote bekendheden zoals Tourwinnaar Chris Froome zelfgemaakte wenskaarten liet verkopen voor armenorganisatie Poverello. Nu overtuigt ze 25 kunstenaars om pollepels te versieren en die te laten veilen. Zelfs kunstschilder Michaël Borremans uit Gent doet mee. “Ik heb hem honderd keer moeten bellen voor hij opnam”, glimlacht Catherine Pattyn.

Wie koffiehuis Viva Sara Kaffée op de Grote Markt bezoekt, kan er vanaf woensdag 20 maart schriftelijk bieden op… pollepels. Niet zomaar lepels, maar kunst van pollepels. En zeker geen rommel, want de pollepels zijn onder handen genomen door 25 bekende kunstenaars. Of wat denkt u van Rik Vermeersch en zonen, Nick Ervinck, artiest Wim Opbrouck of de Kortrijkse Mie Bogaerts, om maar enkele voorbeelden te geven.