ZieMietour – alternatieve fiets- en wandeltour in Kortrijk

Een prachtige route met een vleugje kunst in het centrum van Kortrijk. De ZieMietour neemt je mee op een ontdekkingstocht van 7km doorheen de stad Kortrijk. Je kan de route volgen met de fiets of te voet.

Op de route vind je beeldjes terug van kunstenares Mie Bogaerts. Vind jij ze allemaal?

Zoekt een mens graag iets? Nee!
Een mens vindt graag iets!
Met die gedachte is deze Ziemietour begonnen!

Bij elk beeldje past een tekstje van schrijver Joris Denoo. Je leest de tekstjes op de kaart of beluistert ze door de QR code te scannen die je bij de beeldjes vindt.

Dus hou jij van kunst én wandelen of fietsen dan is deze route iets voor jou!

Veel wandel-, fiets- en zoekplezier!

 

Langs een parcours van 7 kilometer staan van haar in de stad 20 bronzen beeldjes. Die zijn zo’n 20 centimeter groot en vertellen elk een verhaal dat bij de plek hoort. Zoals op een vensterbank van een vioolbouwer in een winkelstraat. “Deze ZieMie is een violist. Hij gaat binnen met een plank”, zegt Mie Bogaerts. De ZieMie-beeldjes zijn stuk voor stuk dynamische beeldjes zonder kopzorgen die met hun lichaamstaal verhalen vertellen. Met de QR-code in de buurt, krijg je er nog een vleugje poëzie van dichter Joris Denoo bovenop. De luchtige tekst tussen proza en poëzie vertelt je over de buurt of over een anecdote. “Ik denk aan een oude badplaats van lang geleden in het Stoverstraatje. Een andere figuur is Karaboea op de markt. Dat was een bekende marktkramer, een gekleurde medemens die zwarte snoep verkocht. Die staat op de markt, maar het is eventjes zoeken. Het is dan ook een zoektocht”.

focus-wtv