‘ART IS LIFE IS ART’

is een actie voor Oekraïne

Een woordje uitleg:

Al even ben ik gefascineerd hoe een prikkeldraad in elkaar steekt. Veel voorwerpen komen bij me zo menselijk over dat ik veelal gemeenschappelijke vormen erin herken. Alles kan leven! Eind vorig jaar na een aantal inspirerende dromen zag ik het werk De Prikkeling voor me.  Tijdens de creatie kreeg het werk nog meer betekenis toen de oorlog in Oekraïne uitbrak.  In tranen deed ik verder. Toen dacht ik: hier moet ik iets mee doen.

‘De Prikkeling’ is een verstrengeling van mensen, die met een soort systematische dynamiek in elkaar verweven zijn, een kabbelend beekje dat plots een greep, een soort versMACHTing ondergaat, zowel goed- als kwaadaardig en daarna weer zijn rustige verstrengeling vertoont. Een nieuwe greep om uiteindelijk de rust terug te vinden.

De beelden die ik toen en nu op tv zie sleurden mijn werk en mezelf meer en meer mee in de grauwe realiteit van de 21ste eeuw.

Als ik zie en hoor hoe zo’n ‘Poetin’ een volk wil onderwerpen aan zijn wil met alle middelen waaronder ook het bombarderen van kunstscholen en theaters, dan wil hij ook een volledige cultuur uitroeien. Cultuur, kunst, creativiteit, … zijn enkele van de grootste voedingsbodems van het  ‘mens-zijn’.

Humanitaire acties zijn onmiddellijk op gang gekomen maar ik durf even verder te denken in de hoop dat Oekraïne dit overleeft. Na de verwoesting volgt een heropbouw van een natie die lang zal duren en waar veel moed en geld voor nodig zal zijn.

Ik wil hier, als kunstenares, als mens van vlees en bloed, mijn kunststeen aan bijdragen.

Een fonds aanleggen voor de specifieke heropbouw van kunstacademies, theaters, musea, zodat de Oekraïense bevolking, jong en oud haar creativiteit weer nieuw kunstleven kan inblazen.

 

‘ART IS LIFE IS ART’: de actie!

U kunt de eigenaar worden van de eerste ‘Prikkeling’ door deel te nemen aan deze wedstrijd.
Op de foto ziet u het kunstwerk met mezelf erbij.

De grote vraag:

Hoeveel wegen De Prikkeling en ikzelf samen? …kg…g

Het gewicht van het kunstwerk is stabiel, het mijne variabel😊
De weging zal doorgaan tijdens de warmste week eind december 2022
De opbrengstactie gebeurt onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Hermes Dochy/Gercolex uit Kortrijk.
Bij meerdere winnaars wordt overgegaan tot loting onder toezicht van de gerechtsdeurwaarder.
Een gokje over het juiste gewicht kost 10 euro, meerdere malen raden kan ook natuurlijk.

De opbrengst gaat volledig naar de Oekraïense kunstwereld, U wordt op de hoogte gehouden via de website www.mie-art.be

De betalingsmodaliteiten vindt u hieronder.

Vanaf €10 op het rekeningnummer BE66 9734 3050 6343

In mededeling:
telefoonnummer + schatting gewicht (of meerdere schattingen naargelang van het gestort bedrag)

Hierbij wil ik ook de bronsgieterij FLASSH uit Friesland, metaalbedrijf INFERRO en studio mmix uit Kortrijk bedanken die hun werk voor de eerste Prikkeling volledig kosteloos deden!